Om Fagerjord

De første som kom til Fagerjord i Grønfjelldal for å slå seg ned, ble stående og se utover eiendommen.
- Dette var rett ei fager jord, sa mannen til kona. Dermed ble gården midt i Grønfjelldal hetende Fagerjord.

Grønfjelldal


Gunnhild og Fido poserer for kamera
Grønfjelldal er et grønt og frodig dalføre, med rundt 120 innbyggere fire mil nord for Mo i Rana. Landbruk har i alle år vært hovednæringen blant dalens befolkning. I tillegg til vel bevart kulturlandskap, byr Grønfjelldal på store uberørte naturområder, med gode muligheter for jakt, fiske og ikke minst rekreasjon. Omkranset av Østerdalsknabben, Kaldfjellet, Granliknabben og Grønfjellet er Grønfjelldal et ideelt sted for turer i skog, mark og fjell - som du kan oppleve både til fots og fra hesteryggen. Det er flust av fjellvann med gode fiskemuligheter - vil du ikke til topps, er elva og fisken der aldri langt unna. En ridetur med overnatting opp til vår hytte på Tritjønn, like under Grønfjellet, anbefales på det sterkeste.

Det er fortsatt fagert på Fagerjord, og nettopp hit kan du komme på gårdsferie. Her ligger to gårder tett i tett. Det er vi i «Utegården» som byr barn og unge muligheten til spennende og utfordrende gårdsopplevelser. I tillegg tilbyr vi utleie av fritidsbolig og hytte, og legger til rette for friluftsliv-aktiviteter etter ønske.


Eirik sikter ut den beste ruta å gå
Vi som bor på Fagerjord er Gunnhild, ei sprek og livlig jente, utdannet agronom. Det er hun som har hovedansvaret for gårdsopplevelsene, og skal ta over gården etterhvert. Fagerjord Gårdsoppleveler er imidlertid et foretak der hele familien stiller opp - mamma Irene, som er sykepleier, pappa Svein, som er bonde og skogbruker, og samboer Eirik, som er gruvearbeider. Storesøster Eldbjørg, svoger John-Thomas og lillesøster Solveig bor ikke på Fagerjord, men stikker hjemom bare rett som det er.

På gården har vi to våningshus, og selvfølgelig fjøs, uthus og en liten lekestue på en bakketopp. På det rundt 230 år gamle stabburet får gjestene oppleve ei god gammeldags natt.


"Inn på tunet"-metoden

Fagerjord gårdsopplevelser er en del av "Inn på tunet" - et samarbeid mellom bønder fra gårder i Nord-Trøndelag, Nordland og Troms og Gårdsopplevelser Nord BA, som ønsker å la barn og ungdommer få ta del i livet på en gård sommer og vinter. Les mer på gardsopplevelser.no.


Noen av hestene på Fagerjord

Fagerjord Gårdsopplevelser kan tilby:

Copyright © 2007 Fagerjord Gårdsopplevelser. Utviklet av K-Prod AS